Czy spotkaliście się z sytuacją, w której podczas trwania przyjęcia Kelner "przez pomyłkę" zabrał Wam talerz? Jeżeli tak, to warto rozważyć, czy nastąpiło to naprawdę "przez pomyłkę"?
Czy wiecie, że każde wydarzenie, przyjęcie, event ma z góry określony czasowy harmonogram działań? Dotyczy to również wydawania dań i zbierania talerzy, po spożytych posiłkach. Zazwyczaj na zjedzenie zupy przeznacza się ok 10 min, dania głównego 20 min. Po upływie założonego czasu na sali pojawiają się kelnerzy w celu zebrania brudnych naczyń.
Jeżeli jesteście w trakcie spożywania posiłku, a musicie na chwilę odejść od stołu, należy w odpowiedni sposób ułożyć swoje sztućce. Najprościej zapamiętać regułę:
-sztućce skrzyżowane na talerzu oznaczają "Będę jeszcze jadł"
-sztućce ułożone równolegle do siebie oznaczają "Koniec posiłku"
Zapamiętując te dwie wskazówki unikniecie przykrych rozczarowań podczas trwania przyjęcia.
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by SAMSEL I SYN Stanisław Samsel Mariusz Samsel Sp. J., ul. Targowa 8, 07-410, Ostrołęka . You can change cookie settings in the settings.