Jednym z kluczy, który otwiera drzwi do udanego przyjęcia weselnego, jest dobra obsługa kelnerska podczas trwania całego przyjęcia. Hotele, restauracje, sale bankietowe o wysokich standardach, zawsze starają się dbać o to aby zespół kelnerów był wyjątkowo zgrany i w pełni profesjonalny. Niedopuszczalne są sytuacje, w których obsługa kelnerska składa się z przypadkowej zbieraniny osób.
Poza doświadczeniem i umiejętnościami kelnera, bardzo ważny jest aspekt ilości gości, których pod opieką na każdy z nich. Najczęściej stosuje się zasadę, że jest to 10, max 15 osób. Jeżeli na sali mamy okrągłe stoły, jedna osoba obsługuje jeden stół.
Musimy zdawać sobie sprawę, że zespół kelnerów ma wiele zadań do wykonania podczas przyjęcia. Nie jest to wyłącznie wydawanie posiłków, uzupełnianie alkoholi czy słodkich bufetów. Dbają oni o ład na sali, w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu.
Pamiętajmy, że dzięki pełnemu zaangażowaniu kelnerów, w wykonywaną przez nich pracę, nie moglibyśmy się dobrze i spokojnie bawić na weselu.
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by SAMSEL I SYN Stanisław Samsel Mariusz Samsel Sp. J., ul. Targowa 8, 07-410, Ostrołęka . You can change cookie settings in the settings.